Gode råd til udvikling af apps

2 dec, 2021

Vil du gerne udvikle en app? Måske har du allerede gjort det før eller måske vil du til at udvikle din første app? Uanset hvad, så er der ikke nogen tvivl om, at det er svært at udvikle apps. Specielt hvis det skal blive til en populær og velfungerende app. Der er dog en række gode tips man bør følge hver gang man skal udvikle en app og i dette indlæg vil vi gå i dybden med de vigtigste af disse tips.

Byg et famework over din app

Det er naturligvis nødvendigt, at du har en ide til hvilket problem din app skal løse eller hvordan appen skal gøre hverdagen nemmere/mere underholdende for dens brugere. Efter du har styr på ideen bag din app, så er det altid en meget god ide, at lave et framework over din app inden du går i gang. Med et framework skaber du et komplet overblik over din app.

  • Hvordan skal din app fungere?
  • Hvilke features skal din app indeholde?
  • Hvad er need-to-have og hvad er nice-to-have i din app?

Undersøg dine konkurrenter

Derudover er det også altid vigtigt, at undersøge dine konkurrenter inden du lancerer din app. Du kan med fordel downloade dine konkurrenters apps og se hvad dem gør dem unikke og succesfulde. Det er også vigtigt, at du sørger for, at du skiller dig ud fra dine konkurrenter. I stedet for bare at lave en app der er ligesom alle de andre, så bør du fokusere på at lave en app som er bedre end alle de andre eller som fokuserer på at løse et andet problem for brugeren.

Lav et mockup af appen

Efter du har fuldt styr på hvad din app skal indeholde, hvad den skal fokusere på og hvordan den skal være anderledes fra konkurrenterne, så er det en god ide, at lave et mockup af appen inden du går i gang med det hele store kode-arbejde. Med et mock-up kan du danne et visuelt billede af appens layout, UI og flow. Det er lidt som en power-point version af din app. Det er langt fra det færdige produkt, men den kan give en god ide om hvordan appen skal se ud, når den er færdig.

Hvis f.eks. du vil lave en app som hundeskove.dk’s app, hvor man kan se alle hundeskove der er i Danmark, så vil du i dit mockup visualiserer hvordan brugeren skal bruge appen for at finde frem til alle de forskellige hundeskove.