Start iværksætterdrømmen med disse tips

28 apr, 2023

Vil du gerne i gang med iværksætterdrømmen? Men føler du samtidigt at det er meget uoverskueligt? I denne artikel giver vi dig tips til, hvordan du kan få skudt denne drøm i gang! Du er ikke den første – eller den eneste – som står i samme situation. Læs med og bliv meget klogere.

En gennemført idé

Først må du sikrer dig, at du har en gennemført idé. Men hvordan kan man vide det? Det kan specielt være svært, hvis man skal udvikle idéen helt alene – og det bliver langt nemmere, hvis du har en sparringspartner.

Hvis ikke at du er på dette iværksættereventyr med en eller flere samarbejdspartnere, kan det være en god idé at tale højt om idéen til din partner, din bedste kammerat eller dine forældre. Det forholder sig nemlig sådan, at folk altid vil have spørgsmål – og dette er sundt for din udvikling af idé.

Analyser konkurrencemarkedet

Når du er sikker på, at din idé er god, er det tid til virkelig at undersøge markedet og konkurrencen på det pågældende marked. Er der stor eller lille konkurrence? Hvordan differentierer din idé og fremtidige virksomhed sig på markedet? Essentielt handler det om at vide, hvor du er bedre end dine konkurrenter. På den måde er du i stand til at tage en plads på markedet og vinde markedsandel.

På mandemand.dk kan du også hurtigt få et overblik over diverse samfundstendenser, hvilket er essentielt, når du skal i gang med at undersøge et marked. Hvilke tendenser trender lige nu – og hvordan tror du, at fremtiden ser ud?

Kapital

Når du skal starte som iværksætter – og idéen går fra at være idé til at være virksomhed – bør du overveje, hvor du får kapitalen fra. Det kommer selvfølgelig helt an på idéen, når det kommer til mængden af kapital. Nogle virksomheder, som udelukkende foregår online, har brug for minimal kapital for at starte – og andre virksomheder har brug for megen kapital, hvis de eksempelvis skal producere et produkt.

Vær ikke bange for at fejle

Du må aldrig være bange for at fejle, når du åbner virksomheden. Hvis du er for bange, ender du nemlig med ikke at tage de chancer, som din virksomhed har brug for. Husk altid at tænke ud af boksen, og hvis det ikke går, så går det ikke! Men så går det nok næste gang. Man lærer altid af sine fejl. Det er også okay at sætte idéen og/eller virksomheden i bero, hvis opgaven bliver overvældende. Det er ikke det samme som helt at fejle! 

Søg altid rådgivning hvor du kan

Det er altid vigtigt at søge rådgivning – hvad end denne rådgivning kommer fra: din kæreste, dine venner, dine forældre, din gamle universitetsvejleder, et iværksætteri netværk, internettet eller fra et helt andet sted. Husk altid at stille spørgsmålstegn ved alting og tro på dig selv!