Er det en god idé at lave investeringer som iværksætter?

16 nov, 2022

Ofte hører man disse to ord sammen: Iværksætteri og investeringer. Man hører tit om, hvordan iværksættere leder efter investorer, eller hvordan iværksættere laver investeringer for at satse på vækst i virksomheden. Dog kan det være svært at fastsætte, om det er en god idé at lave investeringer, når man er iværksætter.

Investeringer som iværksætter

Skal du som iværksætter tage økonomiske chancer? 

Der er mange årsager til, at du bør overveje, hvorvidt du som iværksætter skal lave investeringer eller ej. At være iværksætter betyder overordnet, at man starter ny virksomhed – og bør man ikke spare sine penge og tage fornuftige valg, når man har gang i en startup? Dét er der faktisk delte meninger om. 

Nogle gange kan det være nødvendigt at tage chancer som iværksætter – og det handler derfor ikke blot om at tage de sikre og fornuftige valg. Som iværksætter tager man ofte chancer i sin startup, hvilket i bund og grund er det samme som at investere. Måske har de fleste iværksættere faktisk en investor i maven! 

Iværksættere der investerer 

Hvis du søger efter noget andet at investere i end din virksomhed, kan du også give dig i kast med aktieinvesteringer – eller investeringer på anden vis. Der er dog nogle investeringsmetoder, som måske er bedre for dig som er iværksætter end andre. Vi vil fremhæve to for dig nedenfor!

Valutahandel

Hvis du godt kan lide at tage nogle chancer, kan du kaste dig i sving med valutahandel – som også er kaldet Forex trading. Denne investeringsmetode kan være god for dig som iværksætter, fordi den altid er tilgængelig. Der er altid en online børs, som har åbent og er klar til at handle. Det kan være fordelagtigt for dig som iværksætter, idet du nok ofte arbejder til meget sent i din startup – selvom du højest sandsynligt bør slappe mere af!

ETF

Hvis du er en af de iværksættere, som tager meget mere forsigtige valg, kan det være, at du skal forsøge dig med ETF-handel. Hvis du er interesseret i at begynde at investere, men stadig gerne vil have fokus på din virksomhed og de økonomiske aspekter, som følger, er ETF-handel en ideel metode. 

ETF-handel har nemlig ry for at være en af de mere sikre investeringer, idet man automatisk spreder sine investeringer ud på flere forskellige aktiver i investeringsfonden – hvilket altid er en god idé, når man laver investeringer. Her vil man opleve, at man hurtigt kan få en gennemsnitligt og stabilt afkast, hvilket også gør ETF’ere ideelle som langsigtede investeringer. 

Relaterede artikler

Du kunne også være interesseret i…