Fremstil prototyper med 3D-print

22 jun, 2023

Som iværksætter har du sikkert et hav af idéer til fantastiske produkter. Ikke desto mindre kan det være dyrt at føre dem ud i livet. Derfor kan det være en god idé at starte med en prototype – og her har 3D-print et kæmpe potentiale.

Fremstil prototyper med 3D-print

Det er sjældent, at økonomien er prangende i et nystartet iværksætteri. Som oftest er det nemlig en bekostelig affære at komme fra start. Der skal investeres i alt fra lokaler til møbler for ikke at tale om marketing i alle ordets betydninger. 

Det betyder, at det er alfa og omega at tænke kreativt og omkostningseffektivt. I denne forbindelse kan det være helt genialt at få 3D-printet prototyper på dine produkter.

Skab unikke produkter med 3D-print

Måske tænker du, “hvad kan man egentlig 3D-printe?” Men et bedre spørgsmål er faktisk, hvad man ikke kan 3D-printe. Hos Prototal Damvig kan du eksempelvis få printet alt fra briller til legetøj, proteser, robotter, droner, reservedele, værktøj og produkter til medicinalindustrien. 

Nogle andre eksempler på ting, der kan 3D-printes, er skulpturer, vaser, køkkengrej og lamper. Mulighederne spænder altså vidt og bredt, og der er næppe et produkt, der er for avanceret. Derfor kan du med fordel bruge din kreative iværksætterhjerne til at udtænke et unikt produkt. Nu er det en god idé at bruge 3D-print til at få en billig prototype.

Test design og funktion med en 3D-prototype

Inden du sætter en reel produktion i gang, er det naturligvis en god idé at teste produktets design og funktion. Det kan også være, at du har flere idéer, som du gerne vil teste af, så du kan vælge den absolut bedste. 

Det kan du gøre ved hjælp af prototyper. 3D-print har et stort potentiale i denne forbindelse, fordi det som oftest er både billigere og hurtigere end de andre mere konventionelle metoder til fremstilling af prototyper.

Når du har testet dit produkt med en smart 3D-prototype, kan du overveje at igangsætte en serieproduktion. Det kan du også gøre med 3D-print. På den måde kan du altså komme hele vejen fra A til Z med dit nye produkt – lige fra den spæde idéfase til prototype og lancering af det reelle produkt.

Du kan gøre det hele på en omkostningseffektiv og tidsbesparende måde ved at benytte 3D-print. Der er altså mange gode grunde til at blive bekendt med 3D-printere og deres muligheder – ikke mindst som ny iværksætter, hvor formatet sandsynligvis vil være gavnligt i flere situationer.

Relaterede artikler

Du kunne også være interesseret i…